Як правильно квасити капусту: скільки використовувати солі?

Квашення капусти – це один із найстаріших способів збереження овочів. Капуста, проквашена в домашніх умовах, відрізняється особливим ароматом та смаком, і є корисним та смачним доповненням до різних страв. Для успішного квашення необхідно правильно підібрати кількість солі, щоб капуста вийшла соковитою і не дуже солоною.

Визначення кількості солі для квашення капусти – це мистецтво, яке потребує певних знань та досвіду. Використання недостатньої кількості солі може призвести до неправильного бродіння та появи неприємних запахів або плісняви. Занадто велика кількість солі може зробити капусту надто солоною та неїстівною.

Оптимальна кількість солі для квашення капусти залежить від кількох факторів, включаючи вологість капусти, температуру приміщення та переваги смаку. Зазвичай для квашення капусти використовується пропорція 1,5-2% солі до ваги капусти. Отже, для 1 кг капусти потрібно близько 15-20 г солі. Однак, важливо пам'ятати, що ця пропорція не є суворим правилом і може бути скоригована відповідно до конкретних умов та уподобань.

Як правильно квасити капусту, скільки солі
Кількість капустиМаса солі
1 кг капусти20 г солі
2 кг капусти40 г солі
3 кг капусти60 г солі
4 кг капусти80 г солі
5 кг капусти100 г солі

Кількість солі для приготування традиційного рецепту капусти вказується на вже нарізану капусту чи капусту шматочками та складає 25 г чи 1 ст. л на 1 кг овочу. Сіль потрібно брати не йодовану, можна як великого, так і дрібного помелу. 7 лист. 2022 р.

Скільки потрібно солі на 1 кг капусти при квашенні?

25 г Зазвичай для квашення 1 кг капусти рекомендується використовувати приблизно 20-25 г солі.

Чи потрібно додавати воду до квашеної капусти?

Якщо в ємності з капустою не вистачає до вінця 1-2 см рідини, її можна, можливо не доливати. Якщо рівень рідини досягає лише половини необхідного, то капуста може зіпсуватися, тому розсіл потрібно доливати.

Чи потрібно додавати цукор у квашену капусту?

У капусту також можна додати: Цукор. Він прискорить процес бродіння. Для 1 кг капусти достатньо ½ чайної ложки.

Чи можна додавати сіль у процесі квашення капусти?

Ви можете додати сіль у квашену капусту, але лише до початку процесу бродіння. Якщо ви ще не спостерігаєте бульбашок та піни, то можете спокійно доповнити кількість солі. Однак після початку бродіння це не рекомендується робити.