Як правильно приготувати грузинську чачу: основні правила та рецепти

Грузинська чача – національний грузинський напій, який став символом гостинності та дружби. Виготовляється він шляхом ферментації та дистиляції виноградної чи фруктової маси. Секрети виробництва грузинської чачі передаються з покоління в покоління, і кожен майстер-дистилер має свої унікальні рецепти та техніки, що роблять його вид напою унікальним та неповторним.

Для приготування грузинської чачі потрібна особлива увага до деталей. По-перше, вибір правильної сировини – якість винограду чи фруктів визначає кінцевий результат. Відбирайте тільки стиглі та зрілі плоди, соковиті та солодкі. По-друге, набір інструментів та посуду для процесу ферментації та дистиляції – все має бути бездоганно чистим та обробленим, щоб уникнути зовнішніх мікробних забруднень. По-третє, правильна температура і час осадження ферменту, що дозволить досягти максимальної концентрації алкоголю.

В результаті всіх зусиль та роботи, ви зможете насолодитися ароматом та смаком справжньої грузинської чачі – напою, який є невід'ємною частиною грузинської культури та традицій.

складовіКількість
Свіжі виногради10 кг
Цукор1 кг
Вода5 л
Винний дріжджі25 г
Кислотний регуляторза смаком
Банкискляні
Насадка для дистиляції1 шт
Мідна спиртова колона1 шт
Термометр1 шт

Як робиться справжня чача?

Для виготовлення чачі використовуються некондиційні для виноробства (недозрілі) грона винограду разом з гребенями та віджимання, що залишаються після виробництва вина.. При цьому експерти наголошують, що домашнє виробництво неминуче залишає в напої шкідливі домішки, такі як метиловий спирт, фурфурол та інші.

Як роблять чачу у Грузії?

Для виготовлення чачі використовують солодкі сорти винограду чи фруктів. Спочатку з винограду вичавлюють сік на сухе вино. Потім у макуху додають цукор, зброджують і вичавлюють кріплене вино. Тільки після цього приступають до приготування чачі.

Які найкращі дріжджі для виготовлення чачі?

Дріжджі для коньяку, чачі, фруктового самогону, кальвадосу і т. п.: Для зброджування фруктових браг підходять і винні дріжджі. На відміну від перерахованих вище спиртових дріжджів винні блукають довше і мають меншу спиртостійкість.