Що потрібно додати у воду, щоб яйця не тріснули?

При варінні яєць додайте у воду ложку солі та оцтутоді шкаралупа сама відлітатиме від яйця при чищенні. При цьому під час варіння яйця не тріснуть і не витікає білок.

Щоб яйця на Великдень не тріскалися під час варіння, кладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.

Свіжі яйця варіть на 2 хвилини довше, ніж 5-7 днів, що полежали. Навіть свіжі яйця добре очистяться, якщо під час варіння додати у воду 0,5 ч. л. харчової соди.

Приготування яйця некруто відбувається протягом 3-5 хвилин, а яйце круто вариться 7-10 хвилин. Місткість для варіння яєць має бути невелика, щоб вони не побилися у процесі варіння. На тупому кінці яйця накопичується повітря: є ризик, що під час кипіння яйце може луснути.