Що таке шот еспресо?
Шот: ще одне позначення звареного еспресо, так само інструмент бариста – склянка під еспресо для визначення правильного об’єму напою.
Рістре́тто (італ. ristretto – “кул. густий, міцний; наваристий; жарт.”), також іноді званий корто (corto), шранк (shrunk) або шот (shot) – еспресо, в якому відношення маси напою до маси перемеленого зерна нижче, ніж у нормалі та лунго.
Воду необхідно підігріти окремо, з’єднати з кавовим порошком і залишити на невеликому вогні до закипання. Коли почне підніматися піна, зняти турку з вогню і перемішати каву. Знову поставити на вогонь і довести до кипіння. Готовий еспресо накрити кришкою на деякий час, щоб він трохи охолов і настоявся.
Еспресо – це італійська відповідь на вашу миттєву потребу в кофеїні. Саме слово передає саму суть, що міститься в цьому напої. Все вірно, він миттєво готується в еспресо машині і цей шот необхідно моментально випити.
Від admin
- 15, Кві, 2024
- 0Коментарі